Παρουσίαση βιβλίου - Ρέα Γαλανάκη, Δύο γυναίκες, δυο θεές

Παρουσίαση βιβλίου - Ρέα Γαλανάκη, Δύο γυναίκες, δυο θεές

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ
και το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΝ
σας προσκαλούν σε ανοικτή συζήτηση με τη συγγραφέα
ΡΕΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ
με αφορμή τo νέο της βιβλίο 

ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΔΥΟ ΘΕΕΣ

την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018
και ώρα 8 μ.μ.
Με τη ΡΕΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ θα συνομιλήσουν
ο συγγραφέας ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ
και ο βιβλιοκριτικός ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΑΪΝΗΣ


Η Ρέα Γαλανάκη επιστρέφει στις απαρχές της πεζογραφίας της και, με όχημα τον γλύπτη Χαλεπά και τη μυθική Αριάδνη, υπογράφει δύο εξαιρετικές νουβέλες και ένα στοχαστικό επίμετρο. 

Με αφορμή το γλυπτό του Χαλεπά "Αθηνά βοσκοπούλα", η πρώτη νουβέλα εστιάζεται στα είκοσι οκτώ χρόνια που έζησε ο Χαλεπάς στην Τήνο, μετά το φρενοκομείο της Κέρκυρας και μέχρι να επιστρέψει στην Αθήνα, αναγνωρισμένος για δεύτερη φορά. Στο διάστημα αυτό, που ο θάνατος της μάνας μοίρασε στα δυο, ο Χαλεπάς δούλευε και ως βοσκός. Ποια ήταν η θυελλώδης σχέση με τη μάνα, πώς διασταυρώνονταν πρόσωπα και χρόνοι εντός του, γιατί "νεκραναστήθηκε" σ’ αυτό το διάστημα ο "παρίας γλύπτης", είναι κάποια από τα αινίγματα που θίγονται. 

Το ερωτικό πάθος της Αριάδνης για τον ξένο κι εχθρό στη μινωική Κνωσό Θησέα εξιστορείται στη δεύτερη νουβέλα από την ίδια. Η αφήγησή της διαφέρει από τον μύθο που μας παρέδωσε η ελληνική αρχαιότητα. Όχι μόνον επειδή παίρνει τον λόγο μια γυναίκα, αλλά κι επειδή δίπλα στην ερωτευμένη κόρη αναδύεται το κύρος μιας πριγκίπισσας, ιέρειας και θεάς. Ωσάν να έπρεπε να κάνουν τα πράγματα τον μοιραίο, τον τελετουργικό τους κύκλο, ακόμη και σε έναν κόσμο που έφθινε καθώς αναδυόταν ο καινούργιος.

Στο Επίμετρο του βιβλίου η συγγραφέας παραθέτει τη βιωματική της σχέση με τις παραπάνω νουβέλες, που, ως όφειλαν, διαφέρουν αναμεταξύ τους σε πολλά.

Στο χώρο του βιβλιοπωλείου ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΝ
την Πέμπτη 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
στις 20.00 το βράδυ.

Follow us: