Νέο Προσφορά Έκφραση - έκθεση, Αργυρώ Καλλή, Γιώργος Σουλτάνης Μεγαλύτερη προβολή

Έκφραση - έκθεση, Αργυρώ Καλλή, Γιώργος Σουλτάνης

81135101

Νέο προϊόν

17,92 € με Φ.Π.Α

-10%

19,91 € με Φ.Π.Α

Γ ΛΥΚΕΙΟΥ - ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ - ISBN: 978-960-9557-05-8

Περισσότερες λεπτομέρειες

Στόχος αυτού του βιβλίου δεν είναι να αποτελέσει μία ακόμα πρόταση στην προσέγγιση του γνωστικού αντικειμένου της Έκθεσης Ιδεών. Άλλωστε, το τι είναι έκθεση λίγο ή πολύ το γνωρίζουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε μ' αυτήν.

Η ουσία δεν είναι να παρουσιάσουμε μια σειρά κανόνων που απλώς κωδικοποιούν και ίσως φυλακίζουν τη σκέψη και το λόγο των μαθητών και των διδασκόντων, αλλά να εξοικειώσουμε τους μαθητές με τη δυνατότητα να διεισδύουν στην μελέτη των κειμένων, να ανακαλύπτουν πρωτότυπους δρόμους σκέψης και να εμπλουτίζουν τελικά τη δική τους παιδεία.

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με βάση και αφετηρία τις ανάγκες του ισχύοντος εκπαιδευτικού συστήματος, που απαιτεί από τους υποψήφιους όχι μόνο γνωστική κατάρτιση πάνω σε σύγχρονες έννοιες κοινωνικού προβληματισμού, αλλά και δυνατότητα διείσδυσης, μελέτης και επεξεργασίας πάνω σε κείμενα, όπου διανοούμενοι, δημοσιογράφοι, επιστήμονες κτλ εκφράζουν σκέψεις και τοποθετούνται πάνω σε διάφορα ζητήματα.

Η συγγραφή της Έκθεσης Ιδεών είναι ένα άλλο κεφάλαιο, που οπωσδήποτε απαιτεί γνωστικό υπόβαθρο, πλούσια παιδεία και πρωτότυπη σκέψη, που να μετουσιώνεται σε λόγο αποτελεσματικό και εύστοχο. Κανόνες οπωσδήποτε υπάρχουν, όμως κανένας απ' αυτούς δεν υλοποιείται, αν απουσιάζουν η εμπλουτισμένη σκέψη και η αντίστοιχη γλωσσική και εκφραστική κατάρτιση. Για το σκοπό αυτό, το βιβλίο απαρτίζεται από δύο μεγάλα κεφάλαια-μέρη. 

Follow us:

Εγγραφή στο newsletter